groby.hu
italnet.hu
bevasarloszolgalat.hu
netpincer.hu
 
 
  magyar  english  facebook


 

Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont


A Törley pezsgők története majdnem másfél évszázadra nyúlik vissza. Nyitottan az újdonságokra a Törley gyár a századfordulóra az ország legkorszerűbb pezsgőgyára lett, a millenniumi kiállításon pedig már a „császári és királyi udvari szállítók” címet viselte. A rákövetkező évtizedekben a Törley híre és zamata eljutott Párizstól Amerikán át egészen Ausztráliáig, a gyár pedig 1910-re már elérte az évi kétmillió palackos termelést. A sikert végül a második világháború törte meg, amelyet egy nehézségekkel, majd újjászületéssel teli időszak követett. Mindezek ellenére a Törley a mai napig tartja piacvezető pozícióját Magyarországon.

Ezt a sokszínű, időnként nehéz, de egyúttal sikeres 134 évet meséli el nekünk a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont. Korabeli relikviák, feljegyzések segítségével tekinthetünk be a magyar pezsgőzési kultúra születésébe és fejlődésébe. Bemutatásra kerül a Chevaliers Törley Pezsgőrend, 1886-tól a François család relikviái, továbbá az 1955-ben létesült Hungaria Pezsgőpincészet is. A gyűjtemény célja, hogy átfogó színtere legyen mindennek, ami a pezsgőzéssel kapcsolatos, egy helyen összegyűjtve az összes érdekességet, egyedi információt.
 
A gyűjtemény nemcsak tartalmában, de külsejében is valódi különlegességnek számít. A kiállítótérbe lépve máris egy pezsgős dugó belsejében találjuk magunkat, amelyből egy pezsgős palackba, majd egy pezsgős pohárba sétálhatunk át. Ez a páratlan, újszerű formavilág a tárlatot még egyedibbé és felejthetetlenebbé teszi.

A Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont 2012. június 16-án a Múzeumok éjszakáján nyitotta meg kapuit.

 

Új programajánlatunk: Budafoki Pincejárat

 

Ajándékozzon pezsgős meglepetést! Ha ajándékbelépőt szeretne vásárolni írjon a muzeum@torley.hu címre a részletekért!
 

Információ:

Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont

Cím: Budapest, 1222 Anna utca 5-7.

Telefon: (hétfőtől-péntekig, 8-14 óta között): +36-1-229-2300  - Horváth Tamás 

e-mail: muzeum@torley.hu

 

Csoportos látogatás

Egyéni látogatás

Szakmai képzés

Hasznos információk

Megközelítés

Pezsgőbolt

Programok